Getuigenissen

Een verslag van ons team uit Amsterdam Noord

Wij zijn actief in winkelcentrum Boven ’t Y. Ook hebben wij voorbidders die gedurende de tijd dat wij op straat zijn bidden voor ons en de mensen die wij ontmoeten.

In dit deel van Amsterdam treffen we allerlei soorten mensen, waaronder veel ouderen die wel om een praatje verlegen zitten, maar ook veel mensen die niet in Nederland en met andere godsdiensten zijn opgegroeid. Over het algemeen wil men wel weten wat wij te vertellen hebben en bidden op één middag 6 personen het zondaarsgebed!

Vooral jongeren staan open voor het Evangelie en nemen het onbevangen aan. Wanneer er een groepje is komen er goede gesprekken en vragen ze soms allemaal om de beurt Jezus in hun hart!

Oudere Nederlanders zijn vaak wel Hervormd of Katholiek opgevoed en hebben dat laten varen. Sommigen hebben een uitgesproken mening, maar er zijn er veel bij van wie wij de interesse aan kunnen wakkeren en die dan een Nieuw Testament mee naar huis nemen of een andere folder. Als wij ze een volgend keer weer ontmoeten, horen we soms dat ze er vaak uit lezen en dat zij hun idee over wat er in de Bijbel staat hebben moeten bijstellen. Wij delen dan ook een kaartje uit met een adres waar zij op zondagmorgen andere mensen kunnen ontmoeten die dan samenkomen in Jezus’ Naam.

Wij spraken bijvoorbeeld ook een pakketbezorger aan die even aan het pauzeren was. Met hem ging het goed, maar hij maakte zich zorgen om zijn moeder die verschillende vervelende ziekten onder de leden had. Hij was niet gelovig, maar wilde toch graag gebed voor zijn moeder. Dat hebben wij gedaan, maar ook voor hem, dat hij de Here Jezus zelf mag leren kennen. Uiteraard kreeg hij van ons wat materiaal mee als reminder aan wat wij met hem deelden!

Wij ontmoetten ook een dame die even op één van de vele bankjes in het winkelcentrum zat uit te rusten. Ze had veel pijn in haar onderrug en bil. Tot haar verbazing konden wij in Jezus’ Naam de pijn gebieden te vertrekken! Zij kende de Here Jezus al langer, maar dat Hij zó bij haar betrokken was dat Hij haar van haar pijn wilde verlossen had zij niet gedacht. Ook vroeg ze of zij van een branderig gevoel in haar buik ’s avonds af kon komen. Daar hebben wij ook voor gebeden en haar erop gewezen dat zij als zij Jezus daadwerkelijk heeft aangenomen als haar Heer, zelf in Jezus’ Naam de pijn mag gebieden te vertrekken als die weer de kop opsteekt. Iemand anders die twee keer per week aan de nierdialyse moet voelde na gebed duidelijk iets met de nieren gebeuren! Wij gaan ervan uit dat ze genezen zijn!

De ene keer hebben mensen last van pijn die zij op dat moment voelen. Dan voelen ze het ook direct als zij ervan verlost zijn. Maar vaak bidden wij ook tegen ziekten die niet altijd voelbaar zijn en waarvan later moet blijken dat het geholpen heeft.

Zo ontmoetten wij een vrouw die voor haar leeftijd nog veel te jong was om met een stok te lopen vanwege haar wankele evenwicht. Zij bleek al verschillende keren geopereerd te zijn aan een hersentumor die steeds weer terugkomt. Ze had als gevolg daarvan ook veel last van hoofdpijn. Toen wij haar van Jezus vertelden, herinnerde zij zich dat haar oma vaak voor en met haar gebeden had. Wij konden voor haar bidden en genezing over haar uitspreken. Na het gebed stonden haar ogen veel helderder en had zij een blije uitstraling. Zij en haar moeder die zich bij haar voegde, waren zichtbaar bemoedigd en hadden weer vertrouwen in de God naar Wie oma altijd gebeden had!

Na elk beëindigd gesprek dragen wij de mensen op aan de Heer en vragen soms om meer ontmoetingen met gelovigen en/of dromen waarin de Here Jezus Zich Zelf aan hen openbaart. Vooral Moslims krijgen deze bovennatuurlijke ervaring van de Heer.

Omdat wij duidelijk zichtbare bidders zijn die opvallen door de rode hesjes, worden wij soms ook aangesproken door mensen die vinden dat gebed in tegenstelling tot wat op de hesjes staat, helemaal niet helpt. Dan hebben wij natuurlijk de kans om te getuigen dat het weldegelijk helpt! Ook was er een vrouw die duidelijk blij was dat ze ons zag. Zij had veel te veel hooi op haar vork. Zij had moeilijke tijden gehad toen zij met haar zoon vanuit Brazilië naar Nederland was gekomen. Gelukkig heeft zij nu werk, maar het is te zwaar voor haar. Haar ouders hebben haar met de Bijbel opgevoed, maar die heeft ze losgelaten. Nu ze ons zag werd ze weer herinnerd vanwaar zij haar hulp kan verwachten! Wij hebben gebeden voor rust in haar denken en vrede van God. Ze werd heel erg bemoedigd en bad ook het zondaarsgebed. Ze werd zo enthousiast dat we ook om vervulling met de Heilige Geest hebben gebeden. Ze heeft beloofd naar de gemeente te komen waarvan we haar het adres meegaven. 

 

Getuigenissen van Prayer Station bij Opwekking 2019

Een aantal teams van Prayer Station Nederland heeft in het Pinksterweekend weer voor veel mensen gebeden en hen mogen bemoedigen op het terrein van de conferentie 'Opwekking.' Mensen zijn enthousiast geworden over het werk van Prayer Station, de Kerk op straat! Op dit moment al in 37 plaatsen en steden in Nederland en zo zien wij uit naar nieuwe plaasten en steden waar kerken dit samen gaan opstarten. Een paar getuigenissen van dit weekend:

Geen toeval

Een jongeman en zijn verloofde treffen wij aan op het hoofdterrein. Zij zijn aangesloten bij studentenvereniging Navigators in Utrecht. Wij vragen hen op ze weleens gehoord hebben van Prayer Station, maar dat is niet het geval. Als wij hen erover vertellen worden zij steeds enthousiaster. De jongeman vertelt ons dat hij bezig is om zoiets op te starten onder de studenten, en dat hij het zo gaaf vindt dat wij juist op hen af zijn gekomen. Dat kan geen toeval zijn! Nadat we  contactgegevens hebben uitgewisseld om hen daarbij te gaan helpen, bidden we voor hen samen, voor hun aanstaande huwelijk en voor de plannen die God voor hen heeft in Utrecht. Ze krijgen nog een bevestigend profetisch woord van God. De jongeman wordt echt aangeraakt door God. We zien uit naar wat God gaat doen in Utrecht door deze studenten heen!

De belangrijkste keuze

We hebben een ontmoeting met drie jonge mensen van rond de 16 jaar, een jongen en twee meisjes, wonend in Tholen, Groningen en Apeldoorn. Het zijn vrienden van elkaar. De jonge dames hebben hun leven aan al Jezus gegeven maar de jongeman nog niet, hij twijfelt nog. We hebben hem het evangelie met de kubus uitgelegd, daarna heeft hij het toewijdingsgebed uitgesproken. Het is een mooi gesprek met hen en hij geeft zijn leven aan Jezus.

Even delen met ons team

Een jonge vrouw uit België ziet ons lopen en komt, na ons eerst gepasseerd te zijn, terug om met ons te spreken. Zij heeft net een theologische opleiding in Brussel afgerond en wil naar Afrika gaan om er vooral voor jonge kinderen te zijn en hen liefde te geven. Ze vertelt ons dat ze door de Heilige Geest is aangeraakt om naar Afrika te gaan. Naar welk land weet ze nog niet en daarom hebben we met haar gebeden om duidelijkheid van God en dat ze mensen zal mogen ontmoeten die haar zullen helpen om de juiste keuzes te maken.

Een relatie met Jezus

Een vrouw vertelt ons dat ze belijdenis heeft gedaan. Ze kan alleen niet zeggen of ze een persoonlijke keuze gemaakt heeft voor Hem. We hebben haar verteld dat ze Jezus in haar hart mag vragen en een relatie met Hem mag hebben.

Ik wil wel gebed!

Op het hoofdterrein zit een groepje mensen heerlijk in het gras. Een wat oudere vrouw vraagt gebed vanwege een pijnlijke schouder. Zelf is ze een actieve bidder en hulpverlener in haar woonwijk en vindt Prayer Station wel iets voor haar woonpaats Moordrecht. Terwijl we met haar in gesprek zijn roept een jongere vrouw in het groepje: 'Ik wil wel gebed!' Deze vrouw vertelt ons over haar zwangere zus waar het lichamelijk niet goed mee gaat. Ook vertelt ze dat er in haar familie veel leed en ongelukken plaatsvinden en dat ze veel voor haar familie bidt. Met haar gaat het redelijk goed. Ze heeft wat last van haar bekken gehad maar dat is nu veel beter. God heeft een groot genezingswonder gedaan in haar gezin na een ongeval. Zo deelt ze met ons haar verdriet en getuigt tegelijkertijd van de kracht van God. We bidden voor haar bekken, voor volledige genezing, en voor haar familie. Ook krijgen we nog een profetisch woord voor haar dat bevestigt dat ze een gebedsstrijdster is en dat haar gebeden krachtig zijn en doorbrekend. Ze wil graag dat haar kerk in Gouda gaat aansluiten bij Prayer Station en dat ze gaan bidden als Kerk op straat!

 

Andere getuigenissen:

Jezus klopt op de deur van je hart

Een Amsterdams team vertelt over twee mensen die ze die dag ontmoet hebben: 'We lopen naar het Centraal Station via de Oudezijds Voorburg Wal (zo lopen we anders nooit!) Een man met krukken komt aanlopen! We spreken hem aan en vragen naar zijn probleem en of we voor hem mogen bidden! ‘JA GRAAG’ is zijn antwoord! Hij laat ons een foto zien van een grote wond die hij heeft opgelopen; het is 4 bij 12 cm, het rode vlees is duidelijk zichtbaar, via huid transplantatie is geprobeerd de wond te dichten, maar dat is nog niet geheel geslaagd. We vertellen hem over Jezus en het kruis via de GODS LIEFDE TRACTAAT. De man straalt en zegt het heel bijzonder te vinden om ons juist hier te ontmoeten. ‘Wil je je leven aan Jezus toevertrouwen? Want Jezus klopt op de deur van je hart.’ ‘Ja graag!’ is zijn reactie. Uiteraard hebben we ook gebeden voor genezing en de man gereinigd met het bloed van Jezus en de vloek verbroken. Via de kerkenlijst verwijzen we hem naar een kerk bij hem in de buurt, zodat hij zijn plekje zal vinden. 

De tweede persoon die we ontmoet hebben, komt uit Dubai en is geboren in India. Hij zegt al christen te zijn maar weet niet dat de Heer Jezus en de Heilige Geest in zijn hart willen wonen, zodat God hem kan begeleiden. Ook hij accepteert de uitleg! De Heilige Geest overtuigt hem. De man neemt de Heer Jezus in zijn hart aan als zijn Redder.'

 

Mama, geloof je dat Jeshua gisteren, vandaag en morgen Dezelfde is?

Op dinsdag 18 september heeft één van onze teams een bijzondere ontmoeting voor het Centraal Station in Amsterdam:

Een man komt op ons af en wijst op de tekst: "Prayer changes things." Daar is hij het helemaal mee eens. Hij vertelt: ‘Ik ben geboren in Israel als zoon van een rabbi maar later tot geloof in de Here Jezus gekomen. Nu leid ik een Messiaanse gemeente van tussen de 1500 en 2000 mensen in de Verenigde Staten. God heeft grote daden in mijn gemeente en in mijn gezin gedaan. Ik heb 14 broers en zussen en alle broers en zwagers leiden als pastor een gemeente in Amerika en in Israël.’

In 2017 gebeurt er iets heel bijzonders: Zijn moeder (al op hoge leeftijd) die kanker heeft, neemt na diverse gesprekken de Here Jezus aan als haar Messias. Hij vraagt haar of ze gelooft dat Jeshua, gisteren, vandaag en morgen Dezelfde is, en of ze gelooft dat Hij haar nog steeds kan genezen. En het gebeurt: Jeshua geneest haar!!!

Begin 2018 wordt ze gedoopt in de Jordaan en twee dagen later overlijdt ze en gaat ze met een glimlach op haar lippen naar de Heer.

We zijn onder de indruk van zijn getuigenis en vinden het heel fijn om voor hem, zijn gemeente, familie en Israël te bidden.

 

Twee keer een ontmoeting

Het is bijzonder wanneer je voor iemand mag bidden en je deze na een tijdje weer terugziet. Dit maakt ook één van onze teams mee. De kleinzoon van een bekend muzikant loopt op straat bij het Centraal Station in Amsterdam. Hij komt het team tegen en krijgt een gesprek. De man vertelt dat hij geen huis heeft. Momenteel hebben hij en zijn vriendin alleen een tentje om in te kunnen verblijven. Geld voor eten is er niet. Ons teamlid vertelt: ‘We mogen voor de man bidden. Terwijl we in gesprek zijn, loopt een journalist langs en vraagt of hij een foto van ons mag maken. Ook wil hij een interview afnemen. Het artikel komt in de plaatselijke krant. Een paar weken later als we net klaar zijn met evangeliseren, loop ik naar huis met het krantenartikel op zak. Bij de christelijke boekenwinkel kom ik de man met wie we gesproken hebben weer tegen. Hij herkent mij direct en weet precies waar wij elkaar ontmoet hebben. Ik geef hem het artikel. De man is blij verrast me weer te zien en neemt het krantenartikel mee.’

Ik heb geen pijn meer!

Een vrouw stuurt ons dit bericht: ‘Ongeveer een maand geleden hebben twee mensen voor mij gebeden op Amsterdam CS. Ze baden voor genezing van bekkeninstabiliteit en voor mijn zwangerschap. Ik had behoorlijk veel pijn op dat moment en hoopte dat ik de dag goed door zou komen, want ik moest veel lopen die dag. Na het gebed, wat gewoon een heel simpel gebed was, voelde ik niet meteen verandering in de pijn of in mijn bekken. Gedurende de dag werd de pijn iets erger, maar niet zo erg als ik had gedacht na zoveel lopen. De volgende dag toen ik mijn bed uitstapte was alle pijn compleet verdwenen!! Geweldig, en tot op de dag van vandaag heb ik nergens last van!’